Τι γίνεται έχετε αφήσει την επιχειρηματική σας σελίδα ευάλωτη σε hackers στο Facebook; Εδώ πρέπει να γνωρίζετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας - και την επιχείρησή σας - από hackers στο Facebook. Δυστυχώς, οι εισβολές στο Facebook είναι πολύ συχνές. Σύμφωνα με το New York Post, παραβιάζονται 160.000 λογαριασμοί Facebook κάθε μέρα. Οι χρήστες τείνουν να είναι πιο χαλαροί σχετικά με την ασφάλεια όταν χρησιμοποιούν κοινωνικούς ιστότοπους όπως το Facebook, αφήνοντάς τους ευάλωτους σε χάκερ.

Πώς αυτό επηρεάζει τη σελίδα της επιχείρησής σας;

Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικούς λογαριασμούς μέσω των προσωπικών τους προφίλ. Κάθε άτομο με έλεγχο διαχειριστή στη σελίδα σας είναι ευάλωτο σε μια εισβολή στο Facebook που θα μπορούσε να αφήσει τη σελίδα σας ανοιχτή σε εισβολή. Οι χάκερ τυπικά αποκτούν πρόσβαση σε σελίδες Facebook μέσω απάτης ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), συνημμένων email με κακόβουλο λογισμικό, παραβιάσεων δεδομένων που αποκαλύπτουν κωδικούς πρόσβασης ή απροσεξίας των χρηστών (όπως η μη αποσύνδεση από το Facebook ή η χρήση κωδικών πρόσβασης που είναι εύκολο να μαντέψουν.) Οι παραβιάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας μπορεί να συμβούν λιγότερο συχνά, αλλά η κλίμακα μπορεί να είναι τεράστια. Για παράδειγμα, σε μια ευρέως αναφερθείσα παραβίαση και παραβίαση δεδομένων στο Facebook, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε σχεδόν 50 εκατομμύρια εκτεθειμένους λογαριασμούς.

Τι κάνουν οι χάκερ με την επιχειρηματική σας σελίδα στο Facebook;

Πιθανότατα να διαθέσατε πολύ χρόνο και χρήμα για τη δημιουργία της καλύτερης επιχειρηματικής σελίδας στο Facebook και να αυξήσετε το κοινό σας πιστών οπαδών. Το κοινό σας όμως δελεάζει και τους χάκερ. Οι χάκερ που αποκτούν πρόσβαση στη σελίδα σας μπορούν να δημοσιεύσουν τους δικούς τους συνδέσμους, προσελκύοντας τους θαυμαστές σας να κάνουν κλικ σε συνδέσμους ανεπιθύμητου περιεχομένου - αφήνοντάς τους επίσης ευάλωτους στο Facebook. Ενδέχεται να δημιουργήσουν και να εγκρίνουν διαφημίσεις μέσω facebook διαφημίσεων για την προώθηση κακόβουλου περιεχομένου, με υψηλές δαπάνες που θα μπορούσαν να σας κοστίσουν χιλιάδες, προτού το καταλάβετε.  Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον λογαριασμό σας στο Facebook για κλοπή ταυτότητας ή για πρόσβαση σε άλλους διαδικτυακούς λογαριασμούς, όπως φιλοξενία, τραπεζικές συναλλαγές ή άλλους κοινωνικούς λογαριασμούς. Όλα αυτά μπορεί να σας κοστίσουν χρόνο, χρήματα και την εμπιστοσύνη του κοινού σας. Παρόλο που ενδέχεται να σταματήσετε την κακόβουλη δραστηριότητα σχετικά γρήγορα και ακόμη και να ανακτήσετε κάποιο κόστος, ενδέχεται να χάσετε την πρόσβαση στη σελίδα σας για κάποιο χρονικό διάστημα. Οπότε η εισβολή στην σελίδα σας στο Facebook μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας.

9 στρατηγικές για να προστατευθείτε από μια εισβολή στο Facebook

Οι στρατηγικές για να προστατευτείτε από μια εισβολή στο Facebook είναι τα τυπικά διαδικτυακά βήματα ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιείτε σε κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα. Εάν δεν έχετε δώσει μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, ξεκινήστε με τα βασικά και, στη συνέχεια, εξερευνήστε λειτουργίες ασφαλείας σε κάθε πλατφόρμα ή εφαρμογή. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης εδώ και χρόνια σε πολλές πλατφόρμες, αλλάξτε τον.  

1. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις ρυθμίσεις ασφαλείας του Facebook

ρυθμίσεις και απόρρητο   Μια ματιά στις ρυθμίσεις σας στο Facebook θα σας οδηγήσει σε μια λεπτομερή ενότητα που ονομάζεται Ασφάλεια και σύνδεση. Ελέγξτε κάθε ενότητα για συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή. στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων ασφαλείας του facebook για την αποφυγή εισβολών στο facebook Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Το λογισμικό προστασίας από ιούς βοηθά στον εντοπισμό προβλημάτων που μπορεί να σας αφήσουν ανοιχτά σε εισβολές στο Facebook, όπως keyloggers ή ανακατεύθυνση ιών. Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο. Αυτό διασφαλίζει ότι χρησιμοποιείτε τις πιο ασφαλείς εκδόσεις του προγράμματος περιήγησής σας και άλλων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσφατων ενημερώσεων ή βελτιώσεων ασφαλείας. Να θυμάστε ότι η σελίδα της επιχείρησής σας είναι εξίσου ασφαλής με τα άτομα που έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Προστατέψτε το προσωπικό σας προφίλ και μοιραστείτε ενημερώσεις ασφαλείας και βέλτιστες πρακτικές με την ομάδα σας.

2. Δημιουργήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πρώτη γραμμή άμυνας σε απευθείας σύνδεση ασφάλεια. Ο κωδικός πρόσβασής σας πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες σε κάθε ιστότοπο που χρησιμοποιείτε. Αυτός είναι πιθανώς ένας συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Επιλέξτε κάτι μοναδικό για εσάς, με έναν δύσκολο συνδυασμό αυτών των χαρακτήρων για να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που άλλοι θα δυσκολευτούν να μαντέψουν. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε κάθε ιστότοπο. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε διαδικτυακό λογαριασμό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν για τους ασφαλείς οικονομικούς λογαριασμούς σας, αλλά έναν εντελώς διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για τους κοινωνικούς λογαριασμούς σας και άλλες πλατφόρμες που μπορεί εύκολα να παραβιαστούν. Ρυθμίσεις απορρήτου Σε περίπτωση εισβολής στο Facebook, τουλάχιστον θα προστατεύεστε από τους εισβολείς χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook για πρόσβαση σε πιο ασφαλείς λογαριασμούς, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς. Σκεφτείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass ή το 1password, ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε δεκάδες κωδικούς πρόσβασης. Αυτές οι πλατφόρμες αποθηκεύουν όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε ένα μέρος, οπότε πρέπει να θυμάστε μόνο έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τυχαίους κωδικούς πρόσβασης που είναι πιο ασφαλείς. Βεβαιωθείτε ότι δεν εισάγετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας οπουδήποτε εκτός από την εφαρμογή Facebook ή στο Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο, προσέξτε να εισαγάγετε τον τομέα στη γραμμή αναζήτησης. Οι χάκερ μερικές φορές πλαστογραφούν τους τομείς κοντά στον πραγματικό τομέα του Facebook για να καταγράψουν πληροφορίες σύνδεσης από χρήστες που δεν προσέχουν.

3. Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων 2FA (two factor authentication)

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων σημαίνει απλώς εάν συνδεθείτε ποτέ στο λογαριασμό σας στο Facebook από μια νέα συσκευή, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει αυτόματα τον κωδικό πρόσβασής σας και θα απαιτήσει έναν επιπλέον έλεγχο ασφαλείας. Αυτό το βήμα συνήθως περιλαμβάνει την εισαγωγή κωδικού ασφαλείας που αποστέλλεται μέσω κειμένου ή email σε μια προεγκεκριμένη διεύθυνση ή αριθμό. Για να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook, μεταβείτε στη σελίδα "Ρυθμίσεις", επιλέξτε Ασφάλεια και σύνδεση και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε την ενότητα με την επικύρωση Two-Factor Authentication. Το Facebook θα σας ζητήσει να παράσχετε στοιχεία επικοινωνίας για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας κατά τη σύνδεση. Θα λάβετε επίσης ειδοποιήσεις εάν κάποιος προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή. password change facebook

4. Διαβάστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνει το Facebook

Το Facebook στέλνει συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση ύποπτης ή ασυνήθιστης δραστηριότητας. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο αρχείο είναι αυτή που ελέγχετε τακτικά και διαβάζετε τα μηνύματα που λαμβάνετε σε περίπτωση που το Facebook προσπαθεί να επισημάνει ύποπτη δραστηριότητα. Η διατήρηση των κινδύνων, η εξοικείωση με τις κοινές προσπάθειες ηλεκτρονικού ψαρέματος και η κατανόηση των πιο πρόσφατων συστάσεων ασφαλείας από το Facebook μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προστασία σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα πρόσφατα μηνύματα email που έστειλε το Facebook στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στην ενότητα Ασφάλεια και σύνδεση, στην ενότητα για προχωρημένους.

5. Έχετε πολλούς διαχειριστές για τον λογαριασμό

Πώς αλλιώς μπορείτε να προστατευτείτε  στο Facebook; Σκεφτείτε προσεκτικά τα άτομα στα οποία έχετε πρόσβαση διαχειριστή στη σελίδα της επιχείρησής σας. Είναι καλή ιδέα να έχετε περισσότερους από έναν διαχειριστές για τη σελίδα σας σε περίπτωση που χάσετε ποτέ πρόσβαση ή δεν μπορείτε να συνδεθείτε. Εάν το προφίλ σας έχει παραβιαστεί, ένας άλλος διαχειριστής που εμπιστεύεστε μπορεί να διατηρήσει τη σελίδα σε λειτουργία και να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ξανά την πρόσβασή σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει περισσότερα είναι καλύτερα. Περιοδικός έλεγχος για την κατάργηση ατόμων που δεν χρειάζονται πλέον πρόσβαση στη σελίδα σας. Εάν κάποιος χρειάζεται προσωρινή πρόσβαση, παραχωρήστε το στο κατάλληλο επίπεδο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το όταν ολοκληρωθεί η εργασία ή το έργο του.

6. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα επίπεδα διαχειριστή σελίδας

Το Facebook παρέχει διάφορα επίπεδα διαχείρισης σελίδων, τα οποία σας επιτρέπουν να παραχωρήσετε διαφορετική πρόσβαση σε διαφορετικά άτομα. Να είστε προσεκτικοί ποιος προσθέτετε και να του παραχωρήσετε πρόσβαση μόνο που χρειάζονται για την ολοκλήρωση των ανατεθειμένων εργασιών. Ίσως χρειάζεστε έναν υπάλληλο για να δημοσιεύσετε στη σελίδα για να πραγματοποιήσετε το μάρκετινγκ στο Facebook. Ελέγξτε τα διαφορετικά επίπεδα και τα δικαιώματά τους και παρέχετε στους διαχειριστές μόνο το επίπεδο πρόσβασης που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά. Το να δώσετε σε κάθε άτομο που προσθέτετε ως διαχειριστή τη δυνατότητα να καταργήσετε και να προσθέσετε άλλους διαχειριστές σημαίνει ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας καταργήσουν. Θα μπορούσαν επίσης να προσθέσουν διαχειριστές που δεν γνωρίζετε και να αναλάβουν τη σελίδα σας. Μόνο τα άτομα που εμπιστεύεστε απολύτως θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να καταργούν και να προσθέτουν διαχειριστές.

7. Αναφέρετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο Facebook

Αναφέρετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο Facebook για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Μπορείτε να αναφέρετε μηνύματα, προφίλ ή αναρτήσεις απευθείας στο Facebook για να τους ενημερώσετε ότι έχετε ανησυχίες για κάτι που βλέπετε στην πλατφόρμα. Η αναφορά μπορεί να σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το Facebook με μεγαλύτερη ασφάλεια και να επισημάνετε τυχόν ύποπτη συμπεριφορά στο Facebook. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με συμπεριφορά ή μηνύματα από άλλον χρήστη, απλώς μπλοκάρετε τα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα ή τη σελίδα του φίλου σας. Αυτή η ενέργεια θα τους αποτρέψει επίσης να σας στείλουν μηνύματα στην πλατφόρμα.

8. Αποσύνδεση από το Facebook μετά τη χρήση κοινόχρηστων υπολογιστών

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ υπολογιστή στην εργασία, στη βιβλιοθήκη ή σε εργασιακό χώρο; Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποσυνδεθείτε όταν τελειώσετε. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε λογαριασμούς που περιέχουν προσωπικά στοιχεία. Εάν χρησιμοποιείτε Facebook από υπολογιστή που δεν σας ανήκει, αποσυνδέεστε πάντα αμέσως μετά. Δεν έχετε ιδέα ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή μετά από εσάς και το να παραμείνετε συνδεδεμένοι αφήνει τον λογαριασμό σας ανοιχτό. Εάν ποτέ δεν μπορείτε να θυμηθείτε εάν αποσυνδεθήκατε μετά τη χρήση του Facebook σε μια συσκευή που δεν σας ανήκει, αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας.. Μπορείτε επίσης να αποσυνδεθείτε από απόσταση από όλες τις συσκευές στις Ρυθμίσεις ασφάλειας και σύνδεσης. Η προστασία της πρόσβασης στους λογαριασμούς σας μπορεί να σταματήσει ένα χακάρισμα στο Facebook.

9. Μην αποδεχτείτε αιτήματα φίλων από άτομα που δεν γνωρίζετε

Οι χάκερ συχνά αποκτούν πληροφορίες που χρειάζονται για να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας προσθέτοντάς σας ως φίλο στο Facebook. Μπορούν ακόμη και να προσθέσουν αμοιβαίους φίλους, κάνοντάς τους να μοιάζουν με ένα ασφαλές άτομο που βρίσκεται ήδη στο δίκτυό σας. Εάν δεν γνωρίζετε κάποιον, μην αποδεχτείτε το αίτημα φιλίας του. Εάν το αίτημα φαίνεται ύποπτο, επικοινωνήστε με τον φίλο σας μέσω μηνύματος κειμένου ή email για να τον ενημερώσετε ότι κάποιος χρησιμοποιεί την ομοιότητα ή την ταυτότητά του στο διαδίκτυο. Επιτρέποντας την πρόσβαση στο προσωπικό σας προφίλ μπορεί να παρέχεται πρόσβαση σε πληροφορίες όπως τα γενέθλιά σας ή το γυμνάσιο. Αυτές οι πληροφορίες διευκολύνουν την παραβίαση του λογαριασμού της επιχείρησής σας και μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλους κοινωνικούς λογαριασμούς.

Συμπέρασμα

Η αποτροπή των hackers στο Facebook στη σελίδα της επιχείρησής σας απαιτεί περισσότερα από ότι κάνετε συνήθως. Υπάρχουν πραγματικοί κίνδυνοι ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζετε για να προστατεύσετε την επένδυσή σας - και τους πελάτες σας. Ευτυχώς, μερικά απλά βήματα μπορούν να σας προστατεύσουν. Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις δυνατότητες ασφαλείας κάθε πλατφόρμας που χρησιμοποιείτε και προστατεύστε το προσωπικό σας προφίλ Facebook καθώς και την επιχειρηματική σας σελίδα. Επωφεληθείτε από τις ειδοποιήσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες ειδοποιήσεις για να σας βοηθήσουμε να ενεργήσετε γρήγορα σε περίπτωση εισβολής στο Facebook. Αυτά τα βήματα θα μειώσουν τον κίνδυνο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την αύξηση του κοινού σας. Αν αυτά τα βήματα σας φαίνονται δύσκολα, επικοινωνήστε μαζί μας για βοήθεια, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη διαχείριση της επιχείρησής σας.