Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) μπορεί να είναι περίπλοκη, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Με ένα πρόσθετο (plugin) για SEO για τον ιστότοπό σας στο WordPress, η διαδικασία βελτίωσης είναι πολύ εύκολη. Ένα plugin SEO σάς προσφέρει εργαλεία και ισχυρές δυνατότητες όπως λίστες ελέγχου ελέγχου, χάρτες ιστότοπου και πληροφορίες περιεχομένου για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις έξι καλύτερες προσθήκες SEO για επιλογές WordPress, διευκολύνοντας την εύρεση της καλύτερης προσθήκης που ταιριάζει στις ανάγκες της εταιρείας σας. Και οι έξι προσθήκες SEO σε αυτόν τον οδηγό είναι κατάλληλες για οποιονδήποτε ιστότοπο WordPress και σας βοηθούν και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.  

#1 – All-In-One SEO (AIOSEO)

allinoneseo Εάν είστε έμπειρος στο SEO, αλλά ψάχνετε για μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη για να βελτιώσετε την εταιρεία σας, το AIOSEO είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το AIOSEO είναι μια γνωστή εργαλειοθήκη με περισσότερους από δύο εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέχρι σήμερα και προσφέρει ισχυρές δυνατότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το SEO, το AIOSEO το καθιστά απίστευτα εύκολο στη χρήση, καθώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα δεδομένα σας και να ενσωματώσετε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων χωρίς να προσλάβετε έναν ειδικό. Μερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:
 • Προσαρμοσμένοι ρόλοι χρηστών SEO
 • Λίστα ελέγχου ελέγχου SEO
 • Έξυπνοι χάρτες ιστότοπου XML
 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών 24/7
Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό αυτού του πρόσθετου είναι η επιλογή να βελτιστοποιήσετε εύκολα τη σελίδα σας με βαθμολογία TruSEO, όπου μπορείτε να λάβετε μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων σας με ένα κλικ ενός κουμπιού. Το AIOSEO προσφέρει τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης:
 • Βασικό: 99 $ ετησίως (για έναν ιστότοπο)
 • Επιπλέον: 199 $ ετησίως (για τρεις ιστότοπους)
 • Pro: 399 $ ετησίως (για 10 ιστότοπους)
 • Elite: 599 $ ετησίως (για 100 ιστότοπους)
Παρόλο που δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή στον ιστότοπο, το AIOSEO προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών σε όλα τα επίπεδα τιμολόγησης.  

Yoast SEO

yoast Το plugin μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα με τη μοναδική λειτουργία λέξεων-κλειδιών υψηλής απόδοσης και την αυτόματη βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών, η οποία σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο καθώς δεν χρειάζεται πλέον να αναζητάτε χειροκίνητα λέξεις-κλειδιά.   Ορισμένες άλλες χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν:
 • Πληροφορίες περιεχομένου
 • 24/7 υποστήριξη για premium χρήστες
 • Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης
 • Διατίθεται σε πολλές γλώσσες για αποκλειστικότητα
 • Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων
  Το Yoast SEO προσφέρει δύο προγράμματα τιμολόγησης, όπως:
 • Δωρεάν: Περιλαμβάνει δωρεάν μαθήματα, 10 ερωτήματα πληκτρολογίου την ημέρα, βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών και άλλα.
 • Premium: 89 $ ετησίως (ένας ιστότοπος) χωρίς διαφημίσεις, εξαγωγή λέξεων-κλειδιών, ενσωμάτωση με Zapier και Elementor, πληροφορίες περιεχομένου και άλλα.
 

SEMRush

  Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα βρουν το SEMRush να είναι πολύ χρήσιμο για καθημερινές εργασίες. Ως ένα all-in-one, βραβευμένο εργαλείο με πολλά χαρακτηριστικά δεδομένων και στρατηγικής, το SEMRush είναι το τέλειο πρόσθετο για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Όχι μόνο μπορείτε να εκτελέσετε SEO, αλλά το SEMRush προσφέρει επίσης μάρκετινγκ περιεχομένου, PPC και μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων. Με αυτό το plugin, μπορείτε να ανακαλύψετε εκατομμύρια εθνικές και τοπικές λέξεις-κλειδιά, χωρίς περιορισμό σε σε βάθος ανάλυση. Τα έξι ερευνητικά εργαλεία λέξεων-κλειδιών που έχει το SEMRush είναι: Επισκόπηση λέξεων-κλειδιών:
 • Μάθετε την αξία και τον ανταγωνισμό οποιασδήποτε λέξης-κλειδιού ή φράσης
 • Οργανική έρευνα: Λάβετε ανάλυση σχετικά με την κατάταξη και τις σελίδες των ανταγωνιστών σας για οργανικές λέξεις-κλειδιά
 • Μαγικό εργαλείο λέξεων-κλειδιών: Μια βάση δεδομένων με πάνω από 20 δισεκατομμύρια λέξεις-κλειδιά
 • Κενό λέξεων-κλειδιών: Συγκρίνετε μια λέξη-κλειδί με τους ανταγωνιστές σας
 • Διαχείριση λέξεων-κλειδιών: Δείτε αλλαγές για έως και 1.000 λέξεις-κλειδιά σε πραγματικό χρόνο
Πληροφορίες οργανικής επισκεψιμότητας. Το SEMRush προσφέρει τρία προγράμματα τιμολόγησης, όπως:
 • Pro: 199,95 $ ανά μήνα
 • Γκουρού: 229,95 $ ανά μήνα
 • Επιχείρηση: 449,95 $ ανά μήνα

SEOPress

SEOPress_-_Best_WordPress_SEO_plugin Tο SEOPress είναι η ιδανική επιλογή για αρχάριους. Αυτή η απλή, γρήγορη και ισχυρή λύση θα σας οδηγήσει εύκολα στον κόσμο του SEO, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι προσφέρουν έναν οδηγό εγκατάστασης που σας βοηθά να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε τα δεδομένα σας. Με το SEOPress, θα επωφεληθείτε από βασικά χαρακτηριστικά, όπως:
 • Μετα τίτλος / περιγραφή για εξοικονόμηση χρόνου στο περιεχόμενο
 • Χάρτης ιστότοπου βίντεο και εικόνας για βελτίωση της κατάταξής σας
 • 301  και 302 redirect
Το SEOPress προσφέρει δύο προγράμματα τιμολόγησης, όπως:
 1. Δωρεάν: Απεριόριστοι ιστότοποι και βασικά εργαλεία
 2. Pro: 39 $ ετησίως με απεριόριστους ιστότοπους, όλες τις δυνατότητες και ένα έτος αναβαθμίσεων και υποστήριξης.
Όπως και το AIOSEO, το SEOPress προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών χωρίς ερωτήσεις.

Google Search Console

Google_Search_Console Εάν αναζητάτε ένα προσιτό εργαλείο για SEO, το Google Search Console είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι δωρεάν! Όσον αφορά τις δωρεάν προσθήκες, δεν υπάρχει καλύτερο από το Google Search Console για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την παρουσία του ιστότοπού σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το Google Search Console είναι μια άλλη εξαιρετική προσθήκη για αρχάριους, καθώς είναι περισσότερο από τη βασική πλευρά και δεν ταιριάζει σε έναν χρήστη που αναζητά πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη. Ορισμένες δυνατότητες περιλαμβάνουν:
 • Μετρήστε την επισκεψιμότητα και την απόδοση του ιστότοπού σας
 • Βελτιστοποίηση περιεχομένου με αναλυτικά στοιχεία αναζήτησης
 • Ειδοποιήσεις για τυχόν προβλήματα μέσω email
 • Υποβάλετε χάρτες ιστότοπου για ανίχνευση
 • Επιθεώρηση UL
 • Δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία για να κατανοήσουμε πώς βλέπει η Google τις σελίδες σας
Το plugin θα σας βοηθήσει επίσης να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν στον ιστότοπό σας στο WordPress, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη, οπότε δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο. Το Google Search Console είναι μια εντελώς δωρεάν προσθήκη για όλους τους χρήστες. 

Ahrefs

ahrefs Το Ahrefs είναι ένα άλλο σύνολο εργαλείων all-in-one για SEO που προσφέρει πολλά οφέλη, μεταξύ των οποίων και η σε βάθος λειτουργικότητα εκτός σελίδας για την ανάλυση των στρατηγικών μάρκετινγκ και περιεχομένου του ανταγωνιστή σας. Με το Site Explorer, το Ahrefs σάς επιτρέπει να βλέπετε οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης και προφίλ backlink για οποιονδήποτε ιστότοπο. Θα μπορείτε να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά κατατάσσονται, ποιες σελίδες έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ποιοι ιστότοποι συνδέουν ξανά τον ανταγωνιστή και πού κατευθύνουν την επισκεψιμότητα που πληρώνει. Εκτός από τους άμεσους ανταγωνιστές σας, το Ahrefs διαθέτει επίσης ένα εργαλείο εξερεύνησης περιεχομένου για την ανάλυση περιεχομένου υψηλής απόδοσης στον κλάδο σας με πολλές μετρήσεις και προηγμένα φίλτρα. Κάθε κομμάτι περιεχομένου διαθέτει αναλυτικά στοιχεία για να σας δείξει πώς αποδίδει μια σελίδα και ακόμη και κλικ με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι λειτουργίες σάς επιτρέπουν να μελετήσετε το κοινό σας και τι καταναλώνουν - και να προσαρμόσετε καλύτερα το περιεχόμενό σας σε αυτά. Ορισμένες άλλες δυνατότητες του Ahrefs περιλαμβάνουν: Έλεγχος ιστότοπου Παρακολούθηση κατάταξης Ειδοποιήσεις για νέους και χαμένους συνδέσμους, λέξεις-κλειδιά και αναφορές Μαζική ανάλυση Σύγκριση τομέα Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα τιμολόγησης, όπως: Lite: 99 $ ανά μήνα για έναν χρήστη και απεριόριστα έργα Τυπικό: 179 $ ανά μήνα για έναν χρήστη Για προχωρημένους: 399 $ ανά μήνα για τρεις χρήστες Εταιρεία: 999 $ ανά μήνα για πέντε χρήστες Η τιμή του Ahrefs είναι το μόνο μειονέκτημά, αλλά η εταιρεία προσφέρει μια επταήμερη δοκιμή για Lite και Standard για 7 $, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε πριν το αγοράσετε.