fbpx

Είστε ενεργοί στα social media; Θα έπρεπε!

Αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας της επιχείρησής σας, τον αριθμό νέων πελατών και την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας; Τότε θα πρέπει να είστε στα social media!

Ρίξτε μια ματιά στην υπηρεσία μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργήστε μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσετε.

Post Image

Αναπτύξτε την αναγνωρισιμότητα της εταιρίας σας

Αναπτύξτε σχέσεις με το κοινό σας

Αύξηση της κίνησης του ιστοτόπου σας

Το Social Media Marketing για μικρές επιχειρήσεις μπορεί να είναι δύσκολο. Ως εκ τούτου, η ομάδα μας έχει συνεργαστεί στενά με πολλούς επιχειρηματίες για να τους δείξει πώς λειτουργεί.

1. Γιατί το κοινό σας είναι στα social media!

Υπάρχουν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο βρίσκεται η εταιρεία σας, οι πελάτες σας χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση. Είναι σημαντικό να τους κρατάτε αφοσιωμένους και συνδεδεμένους με την επωνυμία σας, ώστε να είστε πάντα η πρώτη τους επιλογή.

2. Γιατί το κοινό μιλάει για τα προϊόντα σας στα social media.

Οι πελάτες σας συζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλετε να να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να απαντάτε στα σχόλια και στα μηνύματά του. Είτε η σελίδα σας λαμβάνει άμεσα σχόλια και μηνύματα είτε διεξάγεται μια γενική συζήτηση σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε, θέλετε να είστε στην κορυφή. Οι υπηρεσίες μας για τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επικεντρώνονται στην ανάδειξη των θετικών πτυχών του τι έχει να προσφέρει η εταιρεία σας, ανταποκρίνοντας γρήγορα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε άμεσα μηνύματα λαμβάνετε (θετικά ή μη) και πυροδοτώντας συνομιλίες όπου χρειάζεται για να αυξήσετε το engagement σας! Όσο περισσότερα σημεία επαφής μπορείτε να δημιουργήσετε με κάποιον στο διαδίκτυο, τόσο πιο πιθανό είναι να προωθήσετε την αναγνώριση της επωνυμίας και να τον μετατρέψετε σε πελάτη αργότερα.

3. Γιατί ψάχνουν για εσάς στα social media.

Eάν η εταιρεία σας προσφέρει ένα προϊόν ή υπηρεσία, τότε υπάρχουν άνθρωποι που το αναζητούν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε παρουσία στο διαδίκτυο για να τους συναντήσετε στην αναζήτησή τους! Λοιπόν, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram αρχίζουν να έχουν και τις δικές τους διαδικασίες SEO! Για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να βελτιστοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram έτσι ώστε να εμφανίζεται για όρους αναζήτησης που σχετίζονται με την επιχείρησή σας (και δεν μιλάμε μόνο για hashtags ή ετικέτες τοποθεσίας, μιλάμε για κανονικά ερωτήματα αναζήτησης στη γραμμή αναζήτησης! ). Επιπλέον, εάν κάποιος κάνει κλικ στον ιστότοπό σας από ένα ερώτημα αναζήτησης στο Google ή το Instagram ή οπουδήποτε αλλού, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν εκ νέου αυτήν την επισκεψιμότητα και να τον επαναφέρουν στον ιστότοπό σας ξανά και ξανά μέχρι να κάνουν μετατροπή. Συνολικά, η υπηρεσία διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργήσει νέους πελάτες και πωλήσεις.

4. Γιατί θέλετε να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό στα social media.

Το 77,6% των μικρών επιχειρήσεων έχουν δηλώσει ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους. Οι πιθανότητες είναι ότι εάν δεν χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσετε αποτελεσματικά και να μετατρέψετε το κοινό-στόχο σας, τότε το ΄κάνει ανταγωνισμός σας! Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν έχουν χρόνο να διαχειριστούν όλα τα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ή, αν το κάνουν, δεν γνωρίζουν πάντα τις καλύτερες στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να βγουν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους. Δεν θέλετε απλώς να «βρίσκεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Θέλετε να εφαρμόσετε μια στρατηγική που είναι συγκεκριμένη για την επιχείρησή σας! Εκεί ερχόμαστε εμείς. Η εξειδικευμένη ομάδα μάρκετινγκ μας έχει την τεχνογνωσία να κάνει όλη δουλειά για εσάς και να σας ωθήσει μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

1. Κατανοούμε την επιχείρησή σας, το κοινό σας και το ανταγωνισμό σας.

Αν νομίζετε ότι απλά η δημοσίευση περιεχομένου κοινωνικής δικτύωσης είναι απλή υπόθεση, είναι πιο σημαντικό να εξετάζετε τι δημοσιεύετε. Θέλουμε πρώτα να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ολοκληρώσουμε έναν αρχικό έλεγχο της υπάρχουσας παρουσίας σας στο διαδίκτυο, της επιχείρησής σας στο σύνολό της, των ανταγωνιστών σας και του κοινού-στόχου σας.

Δεν δημιουργούμε περιεχόμενο για τους πελάτες μας χωρίς πρώτα να κάνουμε τη δέουσα προσοχήμας στην έρευνα. Μαθαίνουμε ό,τι μπορούμε για την επιχείρησή σας, τους ανταγωνιστές σας και την αγορά-στόχο σας.

Παρόλο που γνωρίζουμε καλά την εκτέλεση υπηρεσιών ψηφιακού μάρκετινγκ για κάθε κλάδο, εξακολουθούμε να αφιερώνουμε χρόνο για να κατανοήσουμε τη συγκεκριμένη επιχείρησή σας.

Τι σας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές στον κλάδο σας; Ποια είναι τα USP σας (μοναδικά σημεία πώλησης); Γιατί να επιλέξουν οι πελάτες σας την επιχείρησή σας;

Αυτοί είναι οι τύποι ερωτήσεων που πραγματικά ψάχνουμε να απαντήσουμε μαζί σας.

Θα σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ και να βρείτε το κατάλληλο κοινό. Εκτός από τα βασικά, όπως η ηλικία, η τοποθεσία κ.λπ., τι πραγματικά ωθεί το κοινό-στόχο σας να αναλάβει δράση;

Ποιοι στόχοι τους παρακινούν και ποια "σημεία πόνου" προσπαθούν να λύσουν; Πώς μοιάζουν τα πρότυπα συμπεριφοράς τους στο διαδίκτυο;

Θα εξετάσουμε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δούμε αν υπάρχει κάτι που κάνουν που έχει καλή απήχηση στο κοινό-στόχο σας.

Η κατανόηση του τι παρακινεί τους δυνητικούς πελάτες σας να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τι θα δημοσιεύσουμε στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας.

Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για την επιχείρησή σας, τους ανταγωνιστές σας και τους πιθανούς πελάτες σας, τόσο καλύτερα θα είμαστε εξοπλισμένοι για να χειριστούμε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συνολικά.

2. Δημιουργία περιεχομένου.

Αφού ολοκληρώσουμε την εκτεταμένη έρευνα μας και δημιουργήσουμε μια στρατηγική που είναι συγκεκριμένη για την επιχείρησή σας, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία περιεχομένου για τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων σας.

Ο όγκος του περιεχομένου που δημιουργούμε εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Το Call to action που συμπεριλαμβάνουμε στο ποστ θα ποικίλλει ανάλογα με τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στις οποίες δημοσιεύετε. Για παράδειγμα, το Instagram δεν επιτρέπει συνδέσμους στο ποστ, επομένως συνήθως αναφερόμαστε στον σύνδεσμο στο βιογραφικό. Το Twitter έχει αυστηρότερο όριο χαρακτήρων από άλλες πλατφόρμες, επομένως προσαρμόζουμε το ποστ σας εκεί ανάλογα.

Επιπλέον, εάν εγγραφείτε σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, μπορούμε να δημιουργήσουμε ;extra υλικό για λειτουργίες που είναι συγκεκριμένες για την εφαρμογή, όπως το Instagram Stories.

Όσον αφορά τις εικόνες που δημοσιεύονται με το ποστ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραφικά, GIF και βίντεο.

Το κύριο σημείο εδώ είναι ότι δημιουργούμε περιεχόμενο που βασίζεται ειδικά στα δεδομένα που βρίσκουμε κατά την έρευνα της επιχείρησής σας.

Χρησιμοποιούμε αυτή τη γνώση για να δημιουργήσουμε γραφικά και εικόνες που θα προσελκύσουν την προσοχή του κοινού-στόχου σας και θα ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό.

3. Προγραμματισμός δημοσιεύσεων.

Προηγουμένως αναφέραμε ότι η δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απλή για τους περισσότερους, και αυτό είναι αλήθεια! Αλλά μπορεί να γίνει δύσκολο όταν πρόκειται για μια εταιρία.

Κανένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης δεν έχει το χρόνο να δημοσιεύσει χειροκίνητα, μεμονωμένα μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με καλά μελετημένα hashtags σε πολλές πλατφόρμες, πολλές φορές την ημέρα.

Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα εξαντλούσε τον χρόνο σας, αλλά θα άφηνε επίσης περισσότερο χώρο για ορθογραφικά και γραμματικά λάθη.

Το καταλαβαίνουμε! Γι' αυτό αφαιρούμε τη δημοσίευση από τα χέρια σας.

Δημιουργούμε ημερολόγια περιεχομένου για τους πελάτες μας ένα μήνα νωρίτερα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε το λογισμικό δημοσίευσης και ανάλυσης για να προγραμματίσουμε τις δημοσιεύσεις

Αυτό μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν γίνονται σφάλματα στις αναρτήσεις, εξοικονομεί χρόνο σε εσάς (και σε εμάς!), επιτρέποντάς μας να εστιάσουμε σε άλλες πτυχές του μάρκετινγκ σας και επιτρέπει στους ακόλουθούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να περιμένουν τακτικές αναρτήσεις από εσάς.

4. Παρακολούθηση social media.

Μπορεί να έχετε ακούσει να λέγεται μερικές φορές ότι το ψηφιακό μάρκετινγκ δεν μπορεί να πετύχει με μια στρατηγική «το έφτιαξα μια φορά και δουλεύει για πάντα».

Αυτό συμβαίνει επειδή το διαδικτυακό τοπίο αλλάζει κάθε λεπτό της ημέρας, και αυτό περιλαμβάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το «Διαδίκτυο» αποτελείται από πραγματικούς ανθρώπους των οποίων οι απόψεις και οι αγοραστικές συμπεριφορές αλλάζουν συνεχώς και επηρεάζονται.

Γι' αυτό συμπεριλαμβάνουμε την παρακολούθηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις υπηρεσίες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είτε εγγραφείτε στις υπηρεσίες διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στις υπηρεσίες διαφήμισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή και στα δύο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η ομάδα μας θα παρακολουθεί τις προσπάθειές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εσάς καθημερινά.

Τι σχόλια και τα μηνύματα λαμβάνετε από τους followers σας; Πόσο καλά ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στις διαφημίσεις σας; Τι λειτουργεί καλά για τα κοινωνικά σας δίκτυα και τι όχι;

Η ομάδα μας παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι ακόλουθοί σας ανταποκρίνονται εκ μέρους της επιχείρησής σας, καθώς και για να αναζητήσει ευκαιρίες για τη βελτίωση της στρατηγικής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κόστος διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυμαίνεται από 450-1000 € ανά μήνα κατά μέσο όρο.

Ο λόγος που ποικίλλει τόσο πολύ είναι επειδή εξαρτάται από το πόσες αναρτήσεις χρειάζεστε την εβδομάδα (ή την ημέρα!) καθώς και από το πόσες πλατφόρμες διαχειριζόμαστε.

Ο κάθε λογαριασμός διαχειρίζεται από έναν dedicated social media expert για τα καλύτερα αποτελέσματα.

“Ζούμε σε μια εποχή που η προσοχή είναι το νέο νόμισμα. Όσοι μπαίνουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια διαφήμισης είναι έτοιμοι να λάβουν και  μεγαλύτερη αξία.”

Irene Lani

Irene LaniCo - founder - lv8 - consulting

Έχεις απορίες;
Κλείσε ραντεβού τώρα και λύσε όλες σου τις απορίες!
Κλείσε ραντεβού!
No Thanks