Εάν θέλετε η επιχείρησή σας να πετύχει, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη στρατηγική της επωνυμίας της επιχείρησή σας. Και αυτή η στρατηγική ξεκινά με ένα  λογότυπο. Μια ισχυρή μάρκα δημιουργεί άμεση αναγνώριση στην αγορά, ειδικά μεταξύ των πελατών σας. Δημιουργεί επίσης πίστη και δείχνει ότι μοιράζεστε τις αξίες των πελατών σας. Αν κάνετε αυτό σωστά, οι πελάτες και οι ανταγωνιστές σας θα σας θυμούνται για πάντα. Αλλά δυστυχώς εάν απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία designer μπορεί το κόστος να υπερβαίνει το διαθέσιμο budget σας, ειδικά εάν είστε μια startup ή αν ξεκινάτε τώρα το δικό σας blog.   Για αυτό σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε τα 5 + 1 καλύτερα δωρεάν προγράμματα για logo δημιουργία.  

1. Free Logo Design

Το Free Logo Design είναι μια δωρεάν εφαρμογή λογότυπου που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας λογότυπο μάρκας και να το ενσωματώσετε στην επιχείρησή σας. free-logo-design Μπορείτε να το κάνετε με μερικά απλά βήματα:
  1. Επιλέξτε ένα υπάρχον πρότυπο λογότυπου.
  2. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας για να μετακινήσετε και να κλιμακώσετε το κείμενο ή την εικόνα σας.
  3. Κατεβάστε το λογότυπό σας.
  4. ¨Έτοιμοι.

2. Logomakr

Ένας άλλος δωρεάν τρόπος με μια πρακτική προσέγγιση είναι το Logomakr. Με το Logomakr, μπορείτε να δημιουργήσετε αμέσως ένα brand logo για την εταιρεία σας. Οι περισσότεροι από τα δωρεάν προγράμματα λογότυπων  που θα δούμε χρησιμοποιούν παρόμοιο μηχανισμό κατά το σχεδιασμό και την επεξεργασία.  Για να δημιουργήσετε το σχέδιό σας με το Logomakr: Μεταβείτε στην αρχική τους σελίδα και θα σας υποδεχτεί με ένα εκπαιδευτικό βίντεο. Μετά το σύντομο βίντεο το σχεδιασμό ενός λογότυπου. Επίσης το βίντεο σας παρουσιάζει επίσης τις συμβουλές σχεδιασμού που καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη:
  • Κάντε το λογότυπό σας καθαρό και απλό.
  • Βεβαιωθείτε ότι το λογότυπό σας είναι 100% πρωτότυπο.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στο δικό σας λογότυπο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το λογότυπο ταιριάζει με το στυλ της βιομηχανίας σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι τελικές εικόνες λογότυπου είναι σε διανυσματική μορφή.

3. Canva

Στη συνέχεια στη λίστα μας είναι το Canva. canva Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Canva, είναι απλό λογισμικό σχεδιασμού που είναι αρκετά δημοφιλές στους γραφίστες και τους bloggers για τη δημιουργία εικόνων υψηλής ποιότητας, όπως τα inforgaphic και post για social media. Η δημοτικότητά του οφείλεται στα απλοϊκά εργαλεία σχεδίασης μεταφοράς και αποθήκευσης αλλά και σε μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών, γραφικών και γραμματοσειρών.

4. GraphicSprings

Το GraphicSpring είναι εξίσου ένα απλό και εύκολο πρόγραμμα δημιουργίας λογοτύπου που είναι στην ίδια νοοτροπία με τα υπόλοιπα που είδαμε στην λίστα μας. graphicsprings

5. Designimo

  Η Designimo απαιτεί επίσης πληρωμή μόλις ολοκληρωθεί η σχεδίαση, αλλά μπορείτε να να κατεβάσετε και δωρεάν το λογότυπο σας αλλά σε χαμηλότερη ποιότητα. designimo Το Designimo είναι παρόμοιο με το Free Logo Design και το GraphicSprings, καθώς εισάγετε το όνομα της εταιρείας σας στη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε μια κατηγορία που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσει αυτόματα πολλά γραφικά χρησιμοποιώντας μια τεράστια βάση δεδομένων με σχέδια και εικόνες. Και πάλι, το επίπεδο επεξεργασίας είναι βασικό, αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.  

6. Logaster

To Logaster αποτελεί ένα καταπληκτικό εργαλείο που διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς δεν σας επιτρέπει μόνο να δημιουργήσετε λογότυπα και να τα κατεβάσετε αλλά επιπλέον δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο branding. logaster Συγκεκριμένα σας επιτρέπει την δημιουργία λογοτύπου, banners για τα κοινωνικά μέσα, και σχέδια χαρτοφυλακίου έτοιμα για εκτύπωση όπως επαγγελματικές κάρτες και επιστολόχαρτα. Συνολικά είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συμπέρασμα

Η επωνυμία και το branding πρέπει να είναι ο πυρήνας της στρατηγικής marketing της εταιρείας σας. Η επωνυμία σας πρέπει να λέει μια ιστορία και μέρος αυτής της ιστορίας είναι το λογότυπό σας. Το να είσαι ειδικός στη γραφιστική ή ανάθεση σε έναν επαγγελματία digital designer ήταν κάποτε ο κανόνας (και εξακολουθεί να ισχύει για πολλές μάρκες). Αλλά τώρα, το internet είναι γεμάτο από δωρεάν προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τις νέες επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος τους. Με φιλικά προς το χρήστη εργαλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογότυπο επωνυμίας για την εταιρεία σας μέσα σε λίγα λεπτά. Το μόνο που πρέπει να έχετε είναι μια καλή ιδέα και ξεκινήστε να σχεδιάζετε ένα δωρεάν brand logo σήμερα.