Εισαγωγή.

Στα πλαίσια βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας συνεργάτη μας, προχωρήσαμε σε ενέργειες που σκοπό είχανε την βελτίωση της ταχύτητας της ιστοσελίδας και αντίστοιχα στο χρόνο μείωσης φόρτωσης.  

Γιατί είναι βασικό για την Google ένα γρήγορο site;

 

Είναι γνωστό ότι η καλύτεροι χρόνοι απόκρισης και φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι απαραίτητοι για το SEO και αποτελούν ένα από τα κριτήρια της Google για τις οργανικές κατατάξεις.

Και είναι κάτι που το έχει δηλώσει επανειλλημένα και η Google.

Και ισχύει όχι μόνο για τα SERPS αλλά και για τα Google Ads.     Επιπλέον η ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας έχει άμεσο αντίκτυπο και στο Conversion Rate. Σε μια από τις πάρα πολλές μελέτες που έχουν γίνει η Walmart διαπίστωσε ότι για κάθε 1 δευτερόλεπτο βελτίωση στο χρόνο φόρτωσης σελίδας, οι μετατροπές αυξήθηκαν κατά 2%. Στην παρουσίαση αυτή χρησιμοποιούμε το εργαλείο GTMetrix  όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες. Επίσης σε παρόμοια εργαλεία μετρήσεων, η βελτίωση που καταγράψαμε είναι σχεδόν η ίδια. Για να δούμε τους χρόνους απόκρισης που είχαμε πριν την βελτιστοποίηση.  

Οι μετρήσεις ταχύτητας πριν την βελτιστοποίηση.

  gtmetrix perfomance before optimization     load-time-before-optimization

Χρόνος φόρτωσης 3.4 δευτερόλεπτα και score 47%.  

Οι αλλαγές βελτιστοποίησης που γίνανε:

  Συνήθως τα νούμερα αυτά είναι ενός καλού site με καλογραμμένο κώδικα. Όμως μπορούνε να γίνουν καλύτερα ;) Στην βελτιστοποίηση μας κάναμε τα παρακάτω βήματα: 1.Συμπιέσαμε όλες τις εικόνες και της βιβλιοθήκης και του θέματος. (Imagify) 2.Συμπιέσαμε το CSS. 3.Αφαιρέσαμε το JQuery Migrate 4.Συμπιέσαμε την Javascript 5.Πλέον η Javascript “τρέχει” deferred. Μπορείτε να διαβάσετε τα προτερήματα αυτής της τεχνικής εδώ. 6.Συγκεκριμένα js script που δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του site φορτώνονται πλέον  σε δεύτερο χρόνο.  

Αποτελέσματα

Οι αλλαγές αυτές είχαν τα παρακάτω αποτελέσματα.   load-speed-optimization     load time after optimization gtmetrix perfomance after optimization     Score: 93% και Xρόνος φόρτωσης της σελίδας μειωμένος στο 1/3 περίπου στο 1.3sec.      

Θέλετε και εσείς να παρόμοια αποτελέσματα στο site σας;

Επικοινωνήστε σήμερα με την LV8 και εμπιστευτείτε μας!

 
LV8-SIGNATURE-B